'De Olie blijft altijd
goed op temperatuur
met deze bakoven'

De Kuiper bakoven Vishandel Pieter Pooyé

Pieter Pooyé werkt al jaren met zijn Nuance HR bakoven van De Kuiper. 

De Kuiper bakoven Vishandel Pieter Pooyé

De olie op temperatuur houden, is met deze bakoven geen probleem. 

De Kuiper bakoven Vishandel Pieter Pooyé (13)

‘We hebben nooit problemen gehad, dus het was de juiste keuze”, aldus Pieter Pooyé over zijn bakoven. 

geBakken Vis van vishandel Pieter Pooyé is altijd top

Wat is er nodig voor kibbeling of een lekkerbekje van topkwaliteit? Naast goed beslag en de juiste kruiden, speelt de temperatuur van de olie natuurlijk een grote rol. Vishandel Pieter Pooyé heeft een bakoven in huis die altijd goed presteert, waardoor zijn klanten elke dag kunnen genieten van zijn gefrituurde lekkernijen.

Wie bij Pieter Pooyé door de voordeur komt, stapt niet zomaar een winkel binnen. Dit familiebedrijf in het Brabantse Dongen is het resultaat van een eeuw ervaring in de visserij en de visdetailhandel. “Mijn overgrootvader was eerst visser en heeft later op deze plek een viszaak geopend, zo’n negentig jaar geleden”, zegt Pieter Pooyé, die de winkel zestien jaar geleden overnam van zijn neef. “Ik vind alles aan dit vak mooi; van de producten tot de uitstraling van de winkel en zelfs het poetsen.”

Kibbeling is populair

Vishandel Pieter Pooyé staat bekend om verse vis, salades, kant-en-klare maaltijden maar vooral ook gefrituurde vis. Voor dat laatste vertrouwt de ondernemer op zijn visbakoven van De Kuiper. Eén van de hardlopers uit de frituur is kibbeling. “Dat komt ten eerste omdat we kabeljauw gebruiken, waar we mooie stukjes van snijden, geen overblijfsels. Naast goed  beslag en lekkere kruiden is het net zo belangrijk om netjes te frituren: de vis rustig in de olie doen, kruimels er op tijd uithalen en de stukjes los van elkaar houden. En het is ontzettend belangrijk dat de olie goed op temperatuur blijft, maar dat is met deze installatie nooit een probleem.”

Perfecte ketels

Pooyé frituurt zijn vis al zes jaar in een Nuance HR visbakoven van De Kuiper, met daarin twee ketels van 750 millimeter breed en 160 millimeter diep. “Dat is perfect. Ik heb vroeger met diepere ketels gewerkt waar 45 liter olie in moest. In deze ketels van De Kuiper gaat 30 liter en dat is voldoende. We kunnen heel fijn bakken, want de ketels hebben voldoende power waardoor de olie goed op temperatuur blijft. Donderdag, vrijdag en zaterdag gebruiken we beide ketels, maar doordeweeks kunnen we prima met één ketel uit de voeten, ook als het druk wordt. 

Juiste keuze

Wat gaf voor de visspecialist de doorslag om voor De Kuiper te kiezen? “Ik heb met de vertegenwoordiger verschillende zaken in de omgeving bezocht. Wat ik vooral heb gevraagd: ben je tevreden met de visbakoven en de service? Toen was het voor mij duidelijk. We hebben sindsdien nooit problemen gehad, dus het was de juiste keuze.”

De Kuiper bakoven Vishandel Pieter Pooyé
De Kuiper bakoven Vishandel Pieter Pooyé
De Kuiper bakoven Vishandel Pieter Pooyé
De Kuiper bakoven Vishandel Pieter Pooyé
De Kuiper bakoven Vishandel Pieter Pooyé
De Kuiper bakoven Vishandel Pieter Pooyé