'Met deze bakwand zijn we voorbereid op de toekomst'

TerSpegelt De Kuiper bakwand (2)
Bakwand TerSpegelt
Bakwand TerSpegelt
Bakwand TerSpegelt
Bakwand TerSpegelt

TOPcamping kan jaren vooruit met imposante bakwand van De KUIPER

Capaciteit voor nu en voor de toekomst; dat was voor 5-sterrencamping TerSpegelt een belangrijke reden om een imposante bakwand van De Kuiper aan te schaffen. Maar slagkracht was niet de enige overweging voor directeur Michel Huigevoort.

TerSpegelt in het Brabantse Eersel is één van de oudste, grootste en mooiste campings van Nederland. Het familiebedrijf, opgericht in 1968, heeft zich in ruim vijftig jaar ontwikkeld tot een populair recreatiepark van 68 hectare met ongeveer 900 plaatsen in een bosrijke omgeving.

In het hoogseizoen kunnen zo’n 4000 campinggasten kiezen uit verschillende horecagelegenheden, waaronder LekkerSnacken. Deze snackbar is te vinden in een prachtig paviljoen aan de rand van een grote waterplas.

Capaciteit nodig

Tot voor kort werkte de snackbar met losse units. “Maar we liepen tegen capaciteitsproblemen aan”, zegt directeur Michel Huigevoort. “Een paar jaar geleden zijn we begonnen de snackbar een update te geven, met onder andere een geautomatiseerd kassasysteem en twee bestelkiosken. Daarnaast kunnen campinggasten sinds 2019 via onze eigen app bestellingen plaatsen bij onze horecagelegenheden, om af te halen of om te laten bezorgen. Op een gegeven moment hadden we in de snackbar meer slagkracht nodig.”

Bakwand van 5 meter

Het paviljoen is onlangs helemaal verbouwd: nieuwe muren, een nieuw dak, een grote uitgifte én een nieuwe bakwand van De Kuiper. De installatie is ruim vijf meter lang en heeft twee stations met ieder een 4-mands frietketel, een verwarmde uitschepbox en een 4-mands snackketel. De bakwand is tevens uitgerust met touchscreen besturing.

“Deze bakwand kan meer aan dan we de afgelopen jaren hebben gedraaid”, weet de directeur. “Maar hiermee zijn we voorbereid op de toekomst. Als er de komende jaren nog meer capaciteit nodig is, dan hebben we die.”

 

Automatisch vetfiltersysteem

Waar Michel ook heel blij mee is: het volledig automatische vetfiltersysteem. “Niemand hoeft met de hand olie bij te vullen of af te voeren. We hebben achterin twee 160-liter vaten staan, één met schone olie en één voor afgewerkte olie. Deze zijn direct op de ketels aangesloten. Gebruikte olie in de frietketels gaat door het filter naar de snackketels en later van de snackketels direct naar een grote vetput. Er komt geen emmer meer aan te pas.”

Kwaliteit en rendement

Hoe is TerSpegelt bij De Kuiper uitgekomen? “We zijn bij verschillende producenten geweest en hebben hier in de regio een aantal goede cafetaria’s bezocht die grote volumes draaien. Waar bakken zij mee, zijn ze daar tevreden over? We hebben voor De Kuiper gekozen op basis van kwaliteit en rendement. Bovendien verliep het contact met De Kuiper heel goed. Deze bakwand hebben we voor de komende twintig jaar en dat betekent dat we ons voor twintig jaar aan een bedrijf verbinden. Communicatie en service zijn dus erg belangrijk.”

Bakwand TerSpegelt
Bakwand TerSpegelt
Bakwand TerSpegelt
Bakwand TerSpegelt

meer Klantervaringen