'Voor ons is dit de perfecte bakwand'

Mirthe Vrijhoff, bedrijfsleider Restaria Oude Gracht.

Oranda bakwand transfersysteem

De transfermand met uitstortmechanisme. 

Capaciteit en gemak bij Restaria Oude Gracht

Verse friet, ambachtelijke snacks en vooral veel gezelligheid; daar staat de Oude Gracht in Eindhoven is al sinds 1964 om bekend. Gasten kunnen zowel bestellen voor afhalen en bezorgen, of kunnen plaatsnemen in het sfeervol ingerichte eethuis. In 2021 werd de zaak verbouwd en sloot de cafetaria zich aan bij de formule Restaria.

De Eindhovense cafetaria koos in datzelfde jaar voor een prachtige en imposante Oranda met zwarte coating. Deze frituurinstallatie is met een lengte van acht meter één van de grootste De Kuiper-bakwanden ooit vervaardigd. Het team heeft de beschikking over een voorbakunit met een automatische transfermand en uitstortbak, een inductiekookplaat, twee 3-mands HR-frietketels en twee 3-mands HR-snackketels, twee uitschepboxen met achter ieder een bain-marie. Ook is de installatie uitgerust met een vetfiltersysteem met twee lades.  

Blij met transferoven en filtersysteem

“Het fijne aan deze bakwand is dat processen veel makkelijker gaan”, zegt bedrijfsleider Mirthe Vrijhoff. “We zijn heel blij met het transfersysteem dat we gebruiken om onze friet voor te bakken.” De grote frietmand is voorzien van een handbediend hef- en afstortmechanisme. De bodem bestaat uit kleppen waardoor de inhoud direct in een gastronormbak wordt gestort.   

Filteren makkelijk gemaakt

Ook is de bakwand uitgerust met een vetfiltersysteem met twee lades: één voor de frietketels en één voor de snackketels. Wanneer de olie wordt afgetapt, schakelt de ketel automatisch uit. Na het filteren kan de olie weer worden teruggepompt in  de ketel. Dat gebeurt op een veilige, spatvrije wijze via een apart retoursysteem. Bij Restaria Oude Gracht wordt de olie na gebruik weggepompt naar de vetton. “Dankzij dit systeem is ook het filteren een stuk simpeler, want het systeem wijst zich vanzelf”, zegt Vrijhoff.

Grote volumes

Oranda is gebouwd voor grote volumes zodat bedrijven tijdens de spits nooit ‘nee’ hoeven te verkopen. De capaciteit van de grote voorbakketel bij de Oude Gracht, met een frietsnijmaat van 12 millimeter, is 80 kilo friet per uur.  De afbakcapaciteit per 3-mands ketel is 60 kilo friet per uur.

Op maat gemaakt

Restaria De Oude Gracht heeft de Oranda geheel naar eigen wens ingedeeld, met twee gespiegelde werkstations bestaande uit een snackketel, een frietketel en daartussenin een uitschepbox met bain-marie. “Voor ons een perfecte indeling”, weet de bedrijfsleider. “Zo staan we elkaar niet in de weg.” Naast de grote bakcapaciteit en de fijne indeling, past de stijl van deze Oranda perfect bij Restaria De Oude Gracht. “Door de zwarte coating is het een erg mooi exemplaar.”

Ook interesse in een bakwand van De Kuiper? Neem vrijblijvend contact op.