'Dit is een robuuste en
Betrouwbare bakwand'

Gé van Kol, mede-eigenaar Eetwinkel Van Kol.

Voor Eetwinkel Van Kol is het vooral belangrijk dat een bakwand het volume tijdens de spits aankan. 

Ook zus Lieselotte werkt mee in de zaak en is blij met de nieuwe bakwand.  

Oranda bakwand Eetwinkel Van Kol

Een ORANDA is precies wat Eetwinkel Van Kol nodig had

Een familiebedrijf met een jarenlange reputatie voor de beste kwaliteit kan niet zonder een betrouwbare bakwand. Dat weet Eetwinkel Van Kol als geen ander. Na verschillende merken uitgeprobeerd te hebben, was de keuze duidelijk.

Eetwinkel Van Kol is een echt familiebedrijf dat in 1974 van start ging als frituurkiosk. Sinds 2001 is de cafetaria met eetcafé gevestigd in een historisch pand aan het dorpsplein in Sint Anthonis. Het bedrijf wordt met zorg en toewijding gerund door Ellen en zoon Gé van Kol. Dankzij hun inzet en die van het team is Van Kol sinds jaar en dag een begrip in het dorp en daarbuiten. Ook dochter Lieselotte draait mee in de zaak.

Goed gevoel bij proefbakken

Toen het tijd werd voor een nieuwe bakwand, hebben de ondernemers verschillende merken overwogen. “We hebben bij twee fabrikanten proefgebakken”, zegt Gé van Kol. “Bij De Kuiper hadden we het beste gevoel.” En dus staat er sinds 2023 een krachtige Oranda achter de counter bij Eetwinkel Van Kol.

Robuust en betrouwbaar

Hoe ervaart Van Kol het werken met Oranda? “Het is een robuuste en betrouwbare installatie. Deze bakwand heeft alles wat we nodig hebben en doet alles wat ‘ie moet doen. Het is vooral belangrijk dat hij het volume tijdens de spits aankan en dat de ketels de temperatuur goed vasthouden. Verder is het fijn dat de stalen ketels zo weinig mogelijk lasnaden hebben. En hij is helemaal ingedeeld naar onze wensen, ook daar zijn we erg tevreden over.”

Indeling

De bakwand is van links naar rechts uitgerust met een 4-mands HR-frietketel, een uitschepbox, een 3-mands HR-frietketel, een bain-marie met afzetruimte, een 3-mands HR-snackketel, een werkblad en een elektrische spiegelbakplaat met twee zones. De capaciteit van de twee frietketels – met zeven mandjes in totaal – is 224 kilo friet per uur (snijmaat 7 millimeter).

Zuinig met energie

Het bedrijf ervaart ook dat een De Kuiper zuinig is met energie. Met touchscreens is het mogelijk om eenvoudig het vermogen te regelen, bijvoorbeeld van 50 procent tijdens daluren tot 100 procent tijdens de piek. “Wij zetten ‘m nooit hoger dan 80 procent, omdat het niet nodig is. In de daluren staat hij op 60 procent. We merken dat we daardoor besparen in de energiekosten. En als we meer vermogen nodig hebben, is de pan met een druk op de knop binnen vijf minuten weer op temperatuur. Dat is snel.”

Filteren is een genot

Waar Van Kol ook blij mee is: het vetfiltersysteem van De Kuiper met twee lades: één voor de frietketel(s) en één voor de snackketel(s). “Filteren is nu een genot, dat hebben we nog nooit gehad. Voorheen deden we het handmatig met bakken, emmers en zeefjes. Verschrikkelijk. Met dit systeem is het een kwestie van knop aan knop uit, dat werkt echt heel goed. We kunnen de olie van de frietketel naar de snackketel pompen, en naar buiten naar de vetton. Filteren gaat nu sneller en het is veiliger.”

Ook interesse in een bakwand van De Kuiper? Neem vrijblijvend contact op.